چای ماسالا یکی از انواع نوشیدنیهایی است که در سالهای اخیر در بین مردم با محبوبیت زیادی همراه شده است. چای ماسالا یک نوع چای خوشعطر و خوشطعم میباشد که اصالت آن به کشور هندوستان بر میگردد. در زبان هندی، ماسالا یعنی ادویه و همین ادویههایی که در ساخت این چای استفاده میشوند (مثل دارچین، هل، میخک، زنجبیل و …)، این چای را از بقیه چایها متمایز میکند.
چای سیاه چای سنتی مردم ایران است که در خانه و مهمانیهای ما حضور پر رنگی دارد. چای ماسالا هم چای سنتی مردم در کشور هندوستان میباشد که جالب است بدانید، خواص درمانی این چای خیلی بیشتر از چای سیاه است.
ماسالا با طبیعتی گرم و دارا بودن پودرهای گیاهی پرفایده در ساختار آن و در نتیجه افزایش مقاومت و سیستم ایمنی بدن ما سبب درمان و پیشگیری از بیماریهای مزمن مانند سرطان و دیابت میگردد. یکی از مهمترین نتایجی که میتوان در رابطه با خواص چای ماسالا اشاره نمود کمک به لاغری و کم کردن وزن افراد است.
همه ما اطلاع داریم چای سیاه از دم کردن گیاه چای در آب داغ درست میشود در حالی که چای ماسالا ترکیبی از چند ادویه است که با شیر و چای سیاه مخلوط میگردد و حتی از نظر رنگ هم دارای یک رنگ روشن است و شباهتی به چای ما که ما روزانه استفاده میکنیم ندارد.
طرز تهیه چای ماسالا خیلی ساده است! شما میتوانید پودر آماده سانتوس آن را خریداری کنید و داخل شیر جوشیده بریزید و بنوشید. ترکیبات این چای هم کاملاً مشخص میباشد و شما میتوانید مواد اولیه آن را که عموما همیشه در دسترس ما میباشد را با هم مخلوط کرده و آن را آماده نمایید.
قدمت این مدل چای اصیل هندی به تقریبا پنج هزار سال پیش برمی گردد. امروزه در بیشتر نقاط جهان به ویژه کشورهای آمریکایی و اروپایی با پی بردن به خاصیتها و همین طور عطر دلنشنین آن به دفعات زیاد در روز استفاده میشود.
رازیانه، جوز هندی، میخک، چوب دارچین، شیر غیر لبنی یا شیر خشک، زنجبیل، هل، فلفل سیاه، عسل، بادیان ستاره ای، و آب ولرم از مهمترین ترکیبات چای ماسالا است. البته ترکیبات متفاوتی برای “تهیه چای ماسالا” وجود دارد. برای دست یافتن به طعم اصلی این چای، استفاده از ادویههای اصیل هندی کمککننده خواهد بود.
اساساً انواع مختلفی از چای ماسالا وجود دارد که با توجه به سلیقه افراد می توان از بین آنها انتخاب کرد. برای مثال افزودن شکر، عسل، نعناع و زعفران به ترکیب این چای کاملا اختیاری است. البته تهیه این چای نیز تحت تاثیر منطقه جغرافیایی است، به طوری که مردم در نقاط مختلف جهان دستورهای مختلفی برای تهیه این نوشیدنی دارند. به عنوان مثال، مردم کشمیری در ترکیبات چای ماسالا از چای سبز به جای چای سیاه استفاده می کنند. برخی نیز علاقه ای به افزودن شیر به ترکیب این نوشیدنی ندارند، بنابراین شیر از دستورالعمل تهیه آن حذف شده است.
آخرین نظرات