از آنجایی که چایی جز نوشیدنی های بسیار محبوب ایرانیان است، بسیاری از افراد بر این باورند که چایی زودتر از قهوه به ایران وارد شد. به خصوص که گیاه چایی در کشورمان کشت و برداشت می شود اما قهوه نه. در صورتی که این نظر کاملا اشتباه می باشد.
قهوه بسیار زودتر از چایی مورد توجه ایرانیان قرار گرفت. این نوشیدنی برای اولین بار توسط زائران مکه در عصر صفویه به ایران وارد شد.
علیرغم اینکه این نوشیدنی طعم تلخی داشت اما بسیار زود در بین ایرانیان محبوب شد. در حدی که در دربار شاه عباس مراسم ویژه ای برای قهوه خوردن برگذار می کردند و فردی را هم مسئول آن قرار داده بودند.
منصبی که این فرد داشت از منصب های مهم دربار به حساب می آید. همچنین بلافاصله قهوه خانه هایی در سطح شهرها شکل گرفت. قهوه خانه ها مکان هایی بودند که افراد زیادی در آن جمع می شدند و درباره مسایل مختلف جامعه مانند اقتصاد، سیاست، … صحبت می کردند. به همین روی قهوه خانه ها از مکان های مهم آن زمان بودند.
علاوه بر این ها قهوه در بسیار از مراسم ها جز نوشیدنی های اصلی بود. به ویژه در برخی از شهرهای ایران مانند خوزستان، یزد، کرمان، … . یکی از دلایلی که باعث شد قهوه در کشور ایران و کلا در بین مسلمانان طرفداران زیادی پیدا کند، این بود که قهوه نوشیدنی انرژی بخش غیر الکلی بود.
اولین نوشیدنی قهوه در ایران
اولین نوشیدنی های قهوه که در ایران رواج پیدا کردند، مانند سایر نقاط دنیا قهوه ترک و قهوه عربی بود. توجه داشته باشید قهوه ترک و قهوه عربی نوعی از روش دم آوری قهوه می باشند، نه نوع دانه قهوه.
با ورود چایی، کم کم نوشیدن قهوه کمرنگ شد، ولی در چند سال اخیر باز محبوبت خود را بدست آورد. هرچند که هنوز چایی نوشیدنی اول ایرانیان می باشد، اما قهوه با تنوع بسیار زیادی که پیدا کرده است به یک رقیب خیلی جدی برای چایی تبدیل شده است.
آخرین نظرات