اوگاندا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه روبوستا در جهان است. همچنین در مناطق مرتفع این کشور، در مناطق آتشفشانی که غنی از مواد مغذی است عربیکا نیز رشد میکند که مهمترین آنها در دامنه کوه الگون در مرز با کنیا و در دامنه کوه روونزوری ، معروف به “کوههای ماه” در مرز با جمهوری دموکراتیک کنگو است. مقداری قهوه عربیکا نیز در منطقه غرب نیل در شمال غربی این کشور کشت می شود.
چه چیزی باعث شده قهوه اوگاندا این چنین مورد توجه قرار گیرد
این کشور زمین های حاصلخیزی برای کشت قهوه دارد. در دهه های گذشته، درگیریهای مسلحانه باعث شده صنعت این کشور دچار مشکل شود – به ویژه در منطقه تولید کننده رود نیل در دهه 90. با این حال، این کشور دارای زمینهای بسیار حاصلخیز و دارای خاک آتشفشانی و بارندگی فراوان است. بخش های خاصی از این کشور دو برداشت دارد: آوریل تا ژوئن و اکتبر تا فوریه.
دنی بی، قهرمان باریستا در امارات متحده عربی 2016 ، می گوید که شرایط متنوع اوگاندا طیف گسترده ای از طعمها را ایجاد می کند. وی گفت: “فراوانی باران باعث می شود كه قهوههای اوگاندا دارای طعمهای بسیار لذیذتری نسبت به دیگر قهوهها داشته باشند.
عربیکا در سه منطقه رشد میکند: کوه الگون در شرق، کوه های روانسوری در جنوب غربی و غرب نیل.
کوه الگون
کوه الگون در مرز شرقی این کشور با کنیا قرار دارد و در واقع دارای یکی از قدیمیترین آتشفشانها در آفریقا است. مزارع قهوه در طرفین آن پراکنده شده است. منطقه بوگیسو در دامنه های غربی کوه الگون به ویژه به دلیل داشتن قهوه های دشتتر معروف است.
غرب نیل
منطقه غربی نیل در شمال غربی اوگاندا واقع شده و به دلیل بارش زیاد باران و طعم خاصی که قهوهها دارند( طعمی شبیه به مرکبات ) مشهور شدهاند.
کوههای روانزوری
این محدوده که معمولاً به عنوان “کوههای ماه” شناخته می شود ، در مرز جنوب غربی اوگاندا با جمهوری دموکراتیک کنگو قرار دارد. قهوه در دامنه کوههای که دارای خاک آتشفشانی رشد میکنند، که همین امر باعث ایجاد یک چربی مناسب برای قهوه می شود.
آخرین نظرات